Szak és tagszervezetek oldalai (kattints a lenyitáshoz)
ASzSz - közösségi oldalak

Kiemelt hírek - történések

Archívum

Az autonómok beolvadnak

2015.02.23

Lezárul a nagy szakszervezeti fúzió

2015. február 23.

Kitart a nagy érdekvédelmi fúzió, a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe való beolvadás mellett az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. Erről kétharmados szavazati többséggel az ASZSZ mai kongresszusa döntött annak ellenére, hogy a 2013 decemberében létrehozott új konföderáció egyik alapító tagja a napokban visszalépett.

 20150223_101055_richtonehdr_250

Az eredeti elképzeléseknek megfelelően teljes vagyonával beolvad a 2013. decemberében alapított Magyar Szakszervezetek Szövetségébe az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége – döntött az ASZSZ a mai kongresszusán.

Annak ellenére voksolt a teljes beolvadás mellett 98 mandátummal rendelkező küldöttből 69, hogy a 2013. május elsején, a három alapító szervezet – Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma – által bejelentett fúziótól a SZEF a napokban végleg elállt.

A mai döntés tétje az eredeti cél, az érdekvédelmi mozgalom megújítása volt, amely sokak szerint csak egységben, az erők összpontosításával érhető el. Az MSZSZ további működését meghatározó teljes fúzióra február 27-én kerül pont, ekkor tartja az új szervezet a valamivel több, mint egy éve tartó integrációs folyamatot lezáró újabb kongresszusát. 

Vissza a többi hírhez
Vissza a lap tetejére Vissza a főoldalra
ASzSz - közösségi oldalak twitter facebook