ASzSz portál felület (vissza)
ASzSz - közösségi oldalak

Autonóm Területi Szakszervezet

Hírek

Az Autonóm Területi Szakszervezet nyilatkozata Sándor Mária ellen indított etikai bizottsági eljárással szemben

2015.08.10

ujlogo

 

Nyilatkozat

Az Autonóm Területi Szakszervezet, mint az "Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség" tagszervezete értetlenül áll a MESZK által Sándor Mária ellen indított etikai bizottsági eljárással szemben.
Mind Sándor Mária, mind az Akciószövetség tagszervezetei az utóbbi hónapokban mindent megtettünk, hogy a magyar társadalom egészét érintő problémára, a magyar egészségügyi ellátórendszerben tapasztalható tarthatatlan helyzetre felhívjuk a figyelmet. 
Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a MESZK, bár a szavak szintjén a szakmát képviseli, tetteiből azonban egyértelműen látható, hogy nem keres valódi megoldást. Természetes szövetséges helyett ellenséget kreál Sándor Máriából és ezzel az Akciószövetség által képviselt, a biztonságos betegellátást célul kitűző valamennyi szervezetből. 
Érthetetlen számunkra, hogy a kötelező kamarai tagság miért jelentené a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozását az egészségügyben dolgozók számára. Meggyőződésünk, hogy egy demokratikusan működő szervezet a tagjainak véleményét figyelmesen meghallgatja és annak számára hasznos elemeit szervezeti működése során beépíti. Ha egy szervezetben etikai eljárást kell indítani, akkor ezt a tagság érdekeivel szembemenő személyek ellen kell megtenni. 
Bízunk abban, hogy a MESZK demokratikus szervezet és a közelgő választásokon - ezt bizonyítva - tagjai az érdekeiket valóban képviselő, a tagokat meghallgatni és nem elhallgattatni akaró vezetőket választanak majd.
Az Autonóm Területi Szakszervezet továbbra is kiáll a Sándor Mária és az "Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség" által képviselt értékek és az egészségügyi ellátás javítását célzó követelések mellett.

 

Miskolc, 2015. augusztus 10.

                                                                     Varga Andrea

                                                                           elnök          

Vissza a többi hírhez
Vissza a lap tetejére Vissza a főoldalra
ASzSz - közösségi oldalak twitter facebook