ASzSz portál felület (vissza)
ASzSz - közösségi oldalak

Autonóm Területi Szakszervezet

Hírek

Első fokon pert nyert az Autonóm Területi Szakszervezet

2014.05.06

2014. április 17-én tárgyalta az Egri Munkaügyi Bíróság azt a keresetet, amelyet az Autonóm Területi Szakszervezethez tartozó Egri Ápolási Szakszervezet három tagja indított elmaradt jubileumi jutalom megfizetése iránt.

jog_200Az ügy alperese, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet 2011-ben gazdasági társasággá alakult, 2013 tavaszától azonban ismét költségvetési szervként működik, a vonatkozó jogszabály alapján pedig a dolgozók munkaviszonyát úgy kell tekinteni, mintha azt a költségvetési szervnél, közalkalmazotti jogviszonyban töltötték volna el.

 

Az érintett dolgozók 2011 és 2013 májusa közt szereztek jogosultságot jubileumi jutalomra, amit a munkáltatónak az átalakuláskor ki kellett volna fizetnie, de ez azóta sem történt meg. A munkaügyi bíróság is osztotta a tagjainkat képviselő dr. Bajusz Krisztina Ilona ügyvéd jogi álláspontját, miszerint az átvételre kerülő munkavállalók nem kerülhetnek hátrányos helyzetbe az átalakulással. Mivel az egri kórházon kívül számos más egészségügyi intézmény is érintett az átalakulással, a bíróság ítélete precedensértékű lehet.

 

2014. április 29.

Vissza a többi hírhez
Vissza a lap tetejére Vissza a főoldalra
ASzSz - közösségi oldalak twitter facebook