ASzSz portál felület (vissza)
ASzSz - közösségi oldalak

Autonóm Területi Szakszervezet

Tagszervezeteink

Akikkel együtt dolgozunk:

 

varga_andi_200Varga Andrea vagyok védőnő, mentálhigiénés szakember, szociológus, egészségügyi menedzser.

 

Miskolcon élek és dolgozom, de szakszervezeti feladatom során a védőnők országos képviseletét segítem szakmai ügyvivőként és az Autonóm Területi Szakszervezet elnökségi tagjaként. 1989-ben kezdtem Miskolcon területi védőnőként dolgozni, majd megismerkedtem az iskola-egészségügyi ellátás feladataival is ifjúsági védőnőként. Harmadik gyermekem megszületését követően a Miskolcon 2005-ben létrehozott Egyesített Bölcsőde és Egészségügyi Intézmény igazgatóságán folytattam a munkámat, mint egészségfejlesztési koordinátor. 2010-ben minőségirányítási vezetői megbízást kaptam, és mint az intézmény felső-vezetésének tagja megismerkedtem azokkal a dilemmákat és nehézségekkel is, melyek a védőnői szolgálat munkáltatói oldalán jelentkeznek.

 

Munkámban és magánéletemben egyaránt a fejlődésre, a tanulásra és a tapasztalatok hasznosítására törekszem. Meggyőződésem, hogy jó szándékkal és okosan közelítve a problémákhoz és azok tisztességes megoldását keresve érhetünk el valódi eredményeket. Különösen fontos ez ma, amikor a Védőnői Szolgálatok átalakítása került napirendre és fel kell készülnünk a Nemzeti Védőnői Szolgálat felállásával egy eddig ismeretlen, új helyzetre. Ezért vállaltam el a védőnők országos képviseletének biztosításához szükséges szakmai ügyvivői feladatot.

 

 


 

zldekatalin_200Zölde Katalin vagyok kriminálpedagógus és tanácsadó szakirányos szociálpedagógusként szereztem főiskolai diplomám. Azóta hetedik éve dolgozom a szociális ágazatban. Kezdetben öt éven keresztül javarészt munkanélküliekkel és krízishelyzetbe került családokkal foglalkoztam családsegítős családgondozóként, jelenleg szintén családgondozóként, de már gyermekjóléti alapellátásban dolgozom. Eközben pályaorientációs tanácsadást, csoportfoglalkozásokat, szakmai önismereti csoportot vezettem és harmadik éve börtön szociális munkát is végzek. Gondot fordítok a folyamatos önképzésre, így hobbiként vágtam bele a jogász képzésbe, már tanulmányaim vége felé járok. Szeretem a kihívásokat és úgy gondolom, a munkavállalói érdekképviselet igazán kihívást jelentő feladat.

Fontosnak tartom, hogy a szociális ágazatban a különböző segítő szakmákban dolgozók, akik mindennapi munkájukkal igyekeznek mások életét jobbá tenni, ezt az áldozatos munkát viszonozva segítséget kapjanak saját életminőségük javításában és érdekeik képviseletében.   Bízom abban, hogy az Autonóm Területi Szakszervezet rendelkezik a szükséges erővel és legfőképp tenni akarással ennek megvalósításához. 
 

feketnmrti_200Feketéné Vécsei Márta vagyok az Autonóm Területi Szakszervezet ágazati ügyvivője, az elnökség tagja.

Szakszervezeti munkámat kb. 2 évtizede kezdtem az FMC Dialízis Center Kft-nél, először bizalmiként tevékenykedtem majd a miskolci állomás munkahelyi titkárának választottak meg.

Munkánkat tekintve túl vagyunk:privatizáláson, több kollektív szerződéses tárgyaláson. A törvényi szabályozások és folyamatos változások követése rengeteg munkát adott és ad jelenleg is.

Az üzemi tanácsba a szakszervezet jelölésével kerültem és az üzemi tanács elnökeként az európai üzemi tanács rendezvényein ismertem meg más országok szakszervezeteit, kultúráját, a szakszervezet másságát, a munkavállalók problémáját.

Több éve munkánk eredményeként került sor cégünknél a sávos bérek kialakítására, amely a munkavállalók jelentős részénél igazságosabb, jobb bérezést eredményezett.

Jelenleg a kollektív szerződés módosítása van napirenden, amelyben több mint egy éve folynak a tárgyalások, eddig eredménytelenül.

 

 


 

 

orosznildi_200

Oroszné Liptai Ildikó vagyok Autonóm Területi Szakszervezet munkahelyi titkáraként Miskolc város védőnőit képviselem.

Közel száz védőnő képviseletét látja el a szakszervezet, szervezettségünk 100 %-os, amellyel  valószínű, hogy egyedülállóak vagyunk az országban.

Van kollektív szerződésünk, melyben rögzítettek a költségtérítések, juttatások /pl. bérlet hozzájárulás, étkezési jegy, ruhapénz, helyettesítési díjazás/.

Munkáltatói döntés alapján már 2012 novemberétől kaptunk 8%-os bérfejlesztést, 2013. 07. 01-től további kb. 4% emelésre került sor.

Országos szintű átszervezés előtt állunk. Várható, hogy megalakul a Nemzeti Védőnői Szolgálat, amely nagyon sok kérdést vet fel, nagy a bizonytalanság. Ha valamikor szükség volt összefogásra, szolidaritásra, együtt gondolkodásra, most nagyon nagy szükség van. A területi szakszervezet nyitott, készen áll akár országos szinten képviselni a védőnőket, megvan hozzá a tudás, a tapasztalat, a szakmai háttér. Ehhez az kell, hogy a taglétszáma és a területi lefedettsége megfelelő legyen, mert a szakszervezet mi vagyunk, minél többen vagyunk, annál hatékonyabban tudjuk érdekeinket képviselni.

 


Vissza a lap tetejére Vissza a főoldalra
ASzSz - közösségi oldalak twitter facebook